Menu Sluiten

Engels

Klantcase

Klantverhaal

Dynafix en Engels: ”Duurzame innovatie begint met samenwerking”

Het succesverhaal van de flight case voor Sage koffiemachines

Het geslaagde samenwerkingsproject tussen Engels Logistiek en Dynafix, gericht op het ontwikkelen van een unieke flight case voor klant Sage Appliances, illustreert de toewijding van beide bedrijven aan duurzame en innovatieve oplossingen. Oplossingen die niet alleen de klanttevredenheid verhogen maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. Dit project benadrukt daarom niet alleen het belang van duurzaamheid, maar ook de vruchtbare samenwerking tussen beide bedrijven. “Een partnerschap gebaseerd op vertrouwen en gedeelde waarden,” aldus Danny Murkens van Dynafix.

“Toen de noodzaak ontstond voor een betere verpakkingsoplossing voor de hoogwaardige koffiemachines van Sage, wist ik dat ik bij Jos van Bergen van Engels moest zijn,” vertelt Murkens. “We wilden een duurzame oplossing voor onze klant Sage, die voor haar koffiemachines een veilige en kwalitatieve transportoplossing wilde.”

Samen zochten ze naar een oplossing die niet alleen duurzaam was, maar ook de hoogste standaarden van kwaliteit en functionaliteit overtrof. Het resultaat? Een state-of-the-art flight case, vervaardigd met het oog op de toekomst. “Het was een uitdaging,” legt Jos van Bergen van Engels  uit. “Maar we wisten ook dat we iets bijzonders aan het creëren waren. Iets dat niet alleen geschikt was voor onze klant, maar ook past binnen het duurzaamheidsstreven dat wij als bedrijf delen met Dynafix.”

Engels_Logo_serving_URL_zwart-rood
Danny Murkens (Dynafix) en Jos van Bergen (Engels) voor een aantal van de producten die bij Engels worden ontwikkeld en gemaakt. (Foto: DynaGroup)

Functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie in één

Het resultaat is een op maat gemaakte flight case, ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en functionaliteit. “We hebben gekozen voor een specifiek materiaal, kunststof honingraadplaat, vanwege de stevigheid, aanpasbaarheid en het lichte gewicht,” legt Van Bergen uit. “Het was belangrijk voor ons dat de verpakking niet alleen duurzaam was, maar ook handig en licht in gebruik voor onze bezorgers,” voegt Murkens toe.

Aan de flight cases werd ook een speciale padding toegevoegd om water op te vangen. “Defecte koffiemachines kunnen tijdens transport water lekken. Deze padding voorkomt dat water door de hele bus loopt, waardoor de machines en alle andere producten veilig blijven tijdens het transport”, legt Murkens uit.

Standaardisatie was belangrijk en daarom werd gekozen voor één maatvoering die alle koffiemachines aankan. “Het was belangrijk dat alle typen in de case pasten”, zegt Murkens. “Nu kunnen alle machines, van de kleinste tot de grootste unit, in dezelfde flight case worden vervoerd. Dit heeft als voordeel dat we geen apart voorraadmanagement hoeven te doen voor verschillende formaten. En met deze oplossing zijn we ook voorbereid op toekomstige modellen.”

Gezamenlijk streven naar duurzaamheid

Dit partnerschap illustreert de toewijding van beide bedrijven aan duurzaamheid. “Bij Engels staat milieu hoog in het vaandel. We werken al heel lang met gerecycled materiaal en streven ernaar om een tweede leven te geven aan producten”, benadrukt Van Bergen.

“Wij zijn al jaren bezig met het gevecht tegen de eenmalige verpakkingen. Dus wat wij doen is voornamelijk meermalige verpakkingen maken. Om zo het gebruik van karton of het eenmalig plastic of piepschuim terug te dringen”, voegt hij toe. “Bij ons is het al in de jaren 80 begonnen. Onze oprichter,  Joost Engels, is de uitvinder van de milieubox. Dat was de eerst aanzet. Batterijen én klein chemisch afval werden vroeger bij het grofvuil gezet. Joost heeft een inzamelingsbak bedacht en daar nog een prijs voor gekregen.”

Murkens onderstreept het belang van duurzaamheid bij Dynafix. “Voor ons was het cruciaal om een oplossing te vinden die niet alleen functioneel was, maar ook milieuvriendelijk,” legt hij uit. “Het is inspirerend om met een partner als Engels samen te werken, die dezelfde waarden deelt.”

Innovatie door teamwork en toewijding

Het succes van dit project is niet alleen te danken aan de innovatieve oplossingen, maar ook aan de goede samenwerking en toewijding aan duurzaamheid van beide bedrijven. “Het was geweldig om te zien hoe onze ideeën tot leven kwamen,” zegt Van Bergen. “En het meeste voldoening gaf uiteindelijk het zien van een tevreden klant,” voegt Murkens toe. (zie het klantverhaal van Sage)

Voor Murkens was dit meer dan alleen een zakelijke transactie. “Het was een partnerschap gebaseerd op vertrouwen en gedeelde waarden. Engels begreep onze behoeften en overtrof onze verwachtingen op elk niveau.” Het gehele ontwikkelingstraject werd gekenmerkt door teamwork en toewijding. “We hebben geleerd dat duurzame innovatie begint met samenwerking,” eindigt Van Bergen. “En het resultaat spreekt voor zich.”

Maak fans van uw klanten

Ervaar zelf de succesvolle combinatie van reparatie en logistiek waarmee wij uw bedrijf efficiënter maken door samenwerking en innovatie. Neem contact op met Danny Murkens en ontdek hoe wij bij Dynafix u kunnen ondersteunen bij het maken van fans van uw klanten, terwijl we samen werken aan een duurzame toekomst.