Menu Sluiten

Circular

Onsite

Circular

Het circulaire businessmodel

Door in te zetten op een circulair businessmodel streeft uw organisatie naar het minimaliseren van afval en een zo min mogelijk gebruik van grondstoffen. Hierdoor draagt u bij aan een duurzame economie en de overkoepelende doelstelling uit de Europese Green Deal om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Wist u dat wij al meer dan 10.000.000 producten hebben weten te behoeden van de afvalberg?

Dynafix helpt uw organisatie in het opzetten van een circulaire strategie door de verschillende strategieën van de R-ladder te volgen. Wij kunnen uw organisatie helpen met:

  • Het circulair maken van producten
  • Levensduurverlenging van producten
  • Hergebruik van materialen

Circulair maken van producten

Wij denken graag met uw organisatie mee bij het circulair maken van producten. In het circulaire businessmodel kijken wij allereerst naar de eerste strategie op de R-ladder, oftewel de onderdelen Refuse, Rethink en Reduce.

Door in te zetten op deze onderdelen van de R-ladder helpen wij uw organisatie erachter komen of bepaalde producten of materialen nog (langer) moeten worden gebruikt of dat het beter is om producten op een andere manier in te gaan inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het anders ontwerpen van een product, waardoor onderdelen in de toekomst eenvoudiger uitwisselbaar en herbruikbaar zijn. Ook het verkorten van de doorlooptijd voor reparatie of onderhoud, draagt significant bij aan het verminderen van het aantal producten die in totaliteit nodig zijn in een proces of keten.

Levensduurverlenging van producten

Een tweede strategie op de R-ladder is de levensduurverlenging van producten. Binnen deze strategie wordt er gewerkt vanuit de onderdelen Reuse, Repair, Refurbish, Repurpose.

Dynafix kan uw organisatie ondersteunen en adviseren met betrekking tot het verlengen van de levensduur van producten of materialen. Samen met u onderzoeken we welke producten of grondstoffen kunnen worden hergebruikt en welke producten kunnen worden gerepareerd door onze gespecialiseerde technici.

Hergebruik van materialen

In de derde strategie van de R-ladder staat het optimaal hergebruik van materialen en het terugwinnen van energie centraal.

Voordat een product de verbrandingsovens in gaat halen wij alle waardevolle onderdelen uit een product, om grondstoffen te hergebruiken.
Dynafix werkt daarnaast samen met partners die gespecialiseerd zijn in de afvoer van materialen ten behoeve van hergebruik of verbranding, waarbij traceability en een juiste verwerking altijd centraal staan.

Wilt u weten wat Dynafix voor u kan doen?

Heeft u een vraagstuk dat u aan ons voor wilt leggen? Wij houden ervan om uitdagingen om te zetten in circulaire oplossingen. Wij denken hierbij vanuit uw organisatie, uw businessmodel en uw klanten.